Такого ще не було: Трамп підготував Україні і Росії «військовий сюрприз»
28.05.2017 09:50

Стало відомо про завершення робот над проектом федерального бюджету Сполучених Штатів Америки на наступний рік, у якому для України передбачено надання допомоги на суму в межах 350 мільйонів доларів.

Мова йде про втілення різноманітних програм, передає replyua.net з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Журналісти видання підкреслюють, що новим проектом передбачається допомога для війська та сфери безпеки в Україні. Більше того, Вашингтон надасть кошти в рамках програм Державного департаменту та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Згідно з бюджетним запитом чинної адміністрації Дональда Трампа, в загальному сума коштів, яку для України буде виділено у якості програми допомоги по лінії Державного департаменту на наступний фінансовий рік складатиме приблизно 204 мільйони доларів. Кошти мають бути спрямованими для втілення програм у медичній галузі, а також для підтримки зростання економіки України та проведення у цій країні реформ.

Варто зазначити, що цим же документом передбачається забезпечення Україну військовою технікою і спорядженням і летального озброєння. В бюджетах США раніше такого не було.