Експерти розповіли, чим небезпечний Wi-Fi в кав’ярнях
30.05.2017 09:32

Сьогодні технічне керівництво міжнародних компаній зіткнулося з проблемою, коли вони прагнуть і надати співробітникам якомога більше свободи вибору у місці роботи, і захистити інформацію від кіберзлочинців. Про пов’язане з цією темою дослідження компанії iPass розповість replyua.net з посиланням на Новое время.

Результати дослідження, що було проведено серед ІТ-керівництва п’яти сотень компаній в Сполучених Штатах Америки, Великої Британії, Німеччини та Франції, показали, що доступні загалу точки бездротового доступу в інтернет чи простіше кажучи Wi-Fi, а також власні смартфони і ноутбуки перетворилися сьогодні в основне джерело загрози для кібербезпеки у корпоративному просторі.

Дослідники підкреслили, що хоча функціональні можливості і звичайна зручність мобільних телефонів дозволяють залучати їх до різноманітної діяльності, але відповідна техніка використовується частіше всього без необхідного нагляду зі сторони ІТ-служб, які могли б гарантувати кіберзахисту для пристроїв.

Серед найбільш поширених мішеней для хакерських атак і досі залишаються відкриті Wi-Fi-точки, наприклад, в кав’ярнях. Саме ці заклади, за даними дослідників iPass, є найнебезпечнішими для підключення до інтернету.