Аналітики прогнозують небачене зростання вартості проїзду у метро
31.05.2017 16:53

У випадку, якщо під час розрахунку нових тарифів на проїзд у столичному метрополітені взяти до уваги показники інфляції та зростання вартості головних складових собівартості, у такому випадку одна поїздка обійдеться пасажирам в 4,4 гривні. Проте якщо до цієї формули ще додати заборгованість метрополітену перед «Укррослізинг», то вартість і взагалі може підскочити до 6,5 гривень.

Як інформує replyua.net з посиланням на UBR, про це заявили аналітики «Публічного аудиту».

Відносно підприємства «Київпастранс», яке займається перевезеннями наземними видами транспорту, то воно могло завершити 2016 рік у плюсі (прибуток в 117 мільйонів гривень) після зростання вартості своїх послуг з пасажирських перевезень, тоді як роком раніше прибуток склав лише 4 мільйони гривень а в 2013-2014 році підприємство і зовсім працювало в збиток.

Цього року фінансове становище «Київпастрансу» вкотре погіршилося. За словами провідного аналітика «Публічного аудиту» Володимира Тарчинська, це може бути пов'язано з подорожчанням тарифів на житлово-комунальні послуги і підняттям розміру мінімальної заробітної плати.