Німецький прикордонник дав пораду тим, хто буде подорожувати без віз
02.06.2017 18:04

Співробітник німецької поліції Крістіан Гроссе-Оннебрінк, який здійснює прикордонний контроль в аеропорту Кельна-Бонна, пояснив, чого чекати українцям після введення безвізового режиму, передає replyua.net з посиланням на Deutsche Welle.

За словами прикордонника, у першу чергу потрібен біометричний паспорт, цей документ турист повинен пред'являти обов'язково. Також велике значення мають документи, які підтверджують законність перебування українського громадянина на території Німеччини або іншої країни ЄС та містять інформацію про мету його приїзду. Серед документів, які б підтверджували законність перебування на німецькій території, може бути, наприклад, зворотний квиток, підтвердження бронювання готельного номера, запрошення від людини, яку відвідує турист, поліс медичного страхування або навіть квитки на театральну виставу, яку людина має намір відвідати.

При в'їзді на німецьку територію біометричний паспорт повинен бути у кожної людини, що перетинає кордон. Стосується це правило навіть немовлят, хоча в їхньому випадку зробити фотографію для оформлення документа іноді буває досить важко. Підставою для перетину кордону є також діюча віза в небіометричному паспорті. Однак подорож особи з туристичною візою зобов'язує виконувати інші правила і дотримуватися інших нормативів, не пов'язаних з перетином кордону без віз.