«ДФС закрила всі податкові ями в Одеській області», – Глеб Мілютін
07.06.2017 15:39

За словами в.о. керівника ГУ ДФС в Одеській області Глеба Мілютіна протягом 2016 всі виявлені компанії, які здійснювали діяльність з мінімізації податкових платежів до бюджетів різних рівнів, були охоплені контрольно-перевірочними заходами, передає trembita.info.

Крім того, протягом січня-квітня поточного року слідчими Головного управління ДФС в Одеській області відкрито 72 кримінальних виробництва.

Сума встановлених збитків держави за всіма кримінальними справами склала майже 51 млн. грн., з яких до бюджету відшкодовано 46 млн. грн.

Як повідомляє прес-служба відомства, в кінці травня ДФС в Одеській області ліквідувала роботу «центру мінімізації митних платежів» з квартальним оборотом в 170 млн грн. Сума завданих державі збитків становить 4,8 млн.грн.

Незаконна діяльність групи осіб з надання послуг з мінімізації митних платежів підтверджується вилученими в ході проведення обшуків речовими доказами, в тому числі вилучено 8 печаток нерезидентів, 3 печатки резидентів, різні кліше підписів нерезидентів, електронні цифрові ключі нерезидентів, телефони, документи (в тому числі статутні документи в оригіналі підприємств нерезидентів) і комп’ютерна техніка.

Щодо осіб, які мають відношення до створення та функціонування даного центру і підприємств-імпортерів, які використовували послуги з мінімізації митних платежів за допомогою вказаного центру, тривають слідчі дії.

Станом на червень 2017 року ДФС в Одеській області проводить ряд активних дій з недопущення формування і поширення схем, спрямованих на фіктивне нарощування податкового кредиту окремими компаніями.

Нагадаємо, що Глеб Мілютін працює в ГУ ДФС в Одеській області з 2015 року, а в 2017 році виграв конкурс на посаду начальника даного відомства.