Волонтер: Заява Турчинова свідчить, що влада намагається реінтегрувати «Л/ДНР» в Україну
13.06.2017 14:58

Як антитерористична операція АТО вже давно завершилася. Таку думку журналістам висловив волонтер Юрій Касьянов, коментуючи заяву секретаря РНБО Олександра Турчинова про зміну формату захисту України від гібридної війни з боку Росії, передає replyua.net.

«АТО закінчилося тоді, коли росіяни почали активно постачати озброєння, а російські підрозділи перетнули кордон України. Коли там були наші заморочені сепаратисти, Гиркін зі своїм російським загоном, це ще можна було називати антитерористичною операцією. Коли ж почалися події під Іловайськом, під Луганськом, обстріли в секторі Д - це вже була російська агресія. Тобто, АТО давно закінчилася », - пояснив Касьянов. На його думку, пропозицію про подальший перебіг АТО потрібно спрямувати українському народові, а не президенту.

«В першу чергу слід звернутися до Конституції, яка вимагає і від президента, і від усіх громадян України захищати Україну, її територіальну цілісність, свободу. І необхідно виконувати вимоги Конституції. Думаю, зараз наша влада намагається прийняти якісь закони, політику погодження з Російською Федерацією, політику, спрямовану на те, що б якось реінтегрувати окуповані області, озброєні вірусами «руського міра», реінтегрувати їх назад в Україну. Придумує якісь нові формулювання, якісь нові методи, щоб суспільство це прийняло », - вважає Касьянов.