Побиття голови Коцюбинської ТВК міг замовити власник інтернет-провайдера Олексій Зіневич
14.06.2017 21:00

Вранці 14 червня у селищі Коцюбинське молодий чоловік на замовлення побив голову ТВК селища Людмилу Демченко.

Зловмисник із балончиком "Терен-4" напав на жінку у дворі її власного приватного будинку. Замовником побиття може бути власник інтернет-провайдера "Best" Олексій Зіневич, якого пов'язують із мером Бучі Анатолієм Федоруком. Про це заявила депутат Ірпінської міської ради Анастасія Попсуй, передає "Аргументум".

"Весь червень на Ірпінь йде серйозна рейдерська атака. Мета - у будь-який спосіб усунути з посади міського голову. Дії проходять одночасно: замовні обшуки в міськраді відбулися в той же день, коли декілька сотень бігбордів з антирекламою Ірпеня було розвішено по всьому Києву. Антирекламу на бордах оплатив власник провайдера "Best" Олексій Зіневич. За місяць до обшуків ми отримали інсайд від правоохоронців: Зіневич пропонує 100 тисяч доларів за маски-шоу в Ірпінській міськраді. Також депутати міськради повідомили про спроби підкупу з боку людей, наближених до Зіневича. Зіневич не приховує, що фінансує декількох ірпінських професійних "активістів, в офісі яких висять "плани дій", в тому числі й пункт "Побиття активістів". Сусідній пункт - "Дружба". Це стосується намірів "активістів" допомогти скандальному забудовнику Віталію Ліневичу почати забудову табору "Дружба" в Ірпені. Справа в тому, що Ліневич допомагав Зіневичу заблокувати авто депутата міськради Богдана Карпенка, щоб той не зміг потрапити на сесію міськради. Це дуже потужне лобі, бізнес якого базується на земельних ресурсах в Бучі, де будує без частини дозволів Ліневич і де майже на гектарі землі будує своє "Межигір'я" Зіневич", - вважає Анастасія Попсуй.

"У цьому ключі, до побиття голови Коцюбинської ТВК Людмили Демченко найбільш ймовірно причетний власник скандального інтернет-провайдера. Якщо він не пожалкувати мільйонів гривень, щоб очорнити імідж Ірпеня на бордах у Києві, то навряд чи він міг пожалкувати замовне побиття, на яке підконтрольні йому журналісти фінансованого ним місцевого каналу змогли прибути першими, ніж поліція. Дуже багато дивних збігів і всі нитки сходяться до однієї особи - Зіневича", - наголосила депутат.

Олексія Зіневича пов'язують з мером Бучі Анатолієм Федоруком і є монополістом інітернет-послуг в Бучі. Нещодавно поліція відкрила кримінальне провадження щодо нанесення компанією "Best" мільйонних збитків комунальному майну Ірпеня.

За словами Анастасії Попсуй, власник "Best" Олексій Зіневич оточив себе сумнівною кампанією професійних "активістів": секретарем земельної комісії міськради Лаврентієм Кухайлешвілі, якого прокуратура упіймала на хабарі та Євгеном Мельничуком, якого працівники СБУ упіймали на перевезенні незаконного видобутого бурштину.