СБУ блокує роботу страхових компаній «Саламандра-Україна» і «ДІМ Страхування»
15.06.2017 16:25

14 червня 2017 року Служба безпеки України здійснила обшук у приміщеннях страхових компаній «Саламандра-Україна», «ДІМ Страхування», асістанської компанії «Фінанс-Лайн», громадської спілки «Український страховий омбудсмен». Всі компанії належать до фінансового холдингу Юрія Явтушенко.

Підставою для обшуку було рішення слідчого судді Дарницького району по кримінальній справі, порушеній Київської міською прокуратурою №2 у травні 2016 року, у якій Юрія Явтушенко підозрюють у незаконних фінансових операціях, передає www.salamandra.ua.

Юрій Явтушенко, акціонер СК «Саламандра-Україна»:

Протягом останнього року ми неодноразово повідомляли правоохоронні органи про готовність співпрацювати та надати всі необхідні для слідства документи. Але відповідей на наші звернення ми не отримували.

Держрегулятор Нафцкомфінпослуг своєю нещодавньою перевіркою підтвердив, що наша діяльність є законною та прозорою, із надійними активами (70% у валюті, решта гривні та у нерухомості). У рейтингах страхових компаній ми є лідерами із швидкості страхових виплат по ОСЦПВ.

Дії СБУ ми розцінюємо як насильницьку акцію та грубе порушення законодавства. Представники СБУ здійснювали психологічний тиск на працівників компанії та намагались не допустити адвокатів до місця здійснення слідчих дій, що є грубим порушення права на захист та отримання правової допомоги.

Слідчі СБУ вилучили комп’ютерну техніку та документи що фактично створило ризик для блокування роботи компаній. Однак, страхові компанії продовжують виконувати свої фінансові зобов’язання перед клієнтами та партнерами у повному обсязі.

Контакт-центри страхових компаній працюють у нормальному режимі:

СК "Саламандра-Україна" – номер 209

СК "ДІМ Страхування" – 0800 500310

Виплати страхових відшкодувань будуть виконуватись вчасно та у повному обсязі.

Водночас, роботу ГС "Український страховий омбудсмен" тимчасово заблоковано. Про відновлення його роботи буде повідомлено додатково. Просимо громадян звертатись через сайт www.ombudsman.ua та електронну пошту [email protected]