Тимошенко захищає «Страну» замість «Батьківщини»?
24.06.2017 14:41

«Затримання Ігоря Гужви поділило українських політиків на два табори за ідеологічною ознакою» - про це заявив у коментарі для From.ua політолог Володимир Цибулько. «Більшість політиків та оглядачів виступили проти діяльності проросійських та фінансованих з Москви засобів масової інформації. По суті, в умовах гібридної війни їх діяльність можна прирівняти до воєнних інструментів, позаяк це навіть не ЗМІ - це засоби пропаганди. Відповідно, лунають заклики до ретельної перевірки контенту та джерел інформації таких видань із відповідними правовими наслідками.

Проте, так само відкрилися явні і скриті прихильники «руського миру». Повилазили звідкись старі регіонали. Як виявилося, Олена Лукаш не в Москві і не під слідством, а тепер активно коментує і захищає кремлівське видання. Встали на захист путінської пропаганди медведчуківські експерти та мережі.

Але ладно Опоблок - від них нічого інакшого не очікували. Але де, до прикладу, Тимошенко? Чи заява О.Кужель на підтримку «Страни» - це і є офіційна позиція «Батьківщини»? Звичайно, всі підозрювали, що оскільки Юлія Володимирівна найчастіший гість на Інтері, то вона за умовчуванням повинна захищати і «Страну» замість «Батьківщини», чи може вона вирішила відмовчатися як завжди?

Але архіви не горять - і всі памятають і зрив угоди з НАТО, і хіхоньки з Путіним, і газові контракти. То може нехай Тимошенко поїде на фронт і там розкаже в окопах, чому потрібно захищати «Страну»? До речі, за три роки війни вона так не разу і не відвідала лінію фронту і наших бійців, мабуть розуміє як там можуть зустріти.

Війна вимагає від кожного визначатися - ти за свою Батьківщину чи за чиюсь іншу, і реакція політиків - якраз і маркер для такого позиціонування» - підсумував експерт.