5 найдивніших способів схуднути
11.07.2017 06:55

Знаменитості озвучують вельми незвичайні «секрети стрункості», від ковтання кубиків льоду до додавання кайенского перцю в будь-яку страву.

Ми вирішили з’ясувати, чи дійсно ці способи працюють, пише rpl.net.ua.

1. Кубики льоду

На що розраховували: на розтоплювання льоду організм витрачає калорії, при цьому кубики досить об’ємні, щоб створити ілюзію повного шлунка. В результаті апетит погашений, калорії не прибувають, а, навпаки, спалюються.

Що виявилося: проковтнути кубик льоду практично нереально, доводиться розсмоктувати його в роті. Може бути, на це і йдуть якісь калорії, але явно трохи, а апетит — замість того,щоб зменшитися — розгорається, вода потрапляє в шлунок дуже маленькими порціями, щоб створити відчуття ситості.

Наш вердикт: спосіб не працює.

2. Є з маленької синьої тарілки

На що розраховували: дієтологи стверджують, що їсти треба з маленьких тарілок, оскільки навіть невелика порція на них виглядає досить переконливо. Крім того,синій колір відбиває апетит.

Що виявилося: майже вся звична їжа в яскраво-синій тарілці чомусь дійсно виглядає менш апетитною. Дивно,але ми перевіряли: один і той же салат в білої та синьої салатниці виробляє абсолютно різне враження! Підтвердилося і друге припущення: в більшості випадків наедаешься тією їжею, яка влізла в маленьку тарілку.

Наш вердикт: спосіб працює!

3. Класти кайенский перець в будь-яку страву

На що розраховували: гостра приправа повинна розігнати метаболізм, що означає більш активну розщеплення у тому числі жирів і вуглеводів, причому не тільки після їжі, але і протягом декількох годин після!

Що виявилося: ну, по-перше, спосіб категорично не підходить людям, страждаючим гастритом або печією. Але щось у ньому, безумовно, є: перець не тільки стимулює метаболізм, він працює як легкий сечогінний засіб, а за рахунок виведення зайвої рідини йде і вага. Крім того, після гострої їжі ти довше залишаєшся ситого!

Наш вердикт: спосіб працює з деякими обмеженнями.

4. Прожовувати кожен шматочок їжі 40 разів

На що розраховували: чим довше людина їсть їжу, тим більше у мозку часу, щоб вловити сигнал «організм ситий». Проводилися навіть дослідження, які показали, що 40 разів — оптимальна кількість, так як при більш тривалому жуванні їжа втрачає смак, виділяється занадто багато шлункового соку та слини, що в підсумку шкодить ШЛУНКОВО-кишкового тракту.

Що виявилося: під час експерименту ми з’ясували, що ефект виходить рівно протилежним! Щоб хоч якось компенсувати нескінченне рух щелепами, люди беруть великі шматки їжі, ніж зазвичай, щоб розтягнути на весь процес жування. В результаті з’їдається в 1,5 — 2 рази більше звичного об’єму.

Наш вердикт: спосіб не працює.

5. Рожева стіна

На що розраховували: нас дуже вразив пост Кендалл Дженнер, в якому вона стверджувала, що схуднути їй допомагає пофарбована в ніжно-рожевий відтінок стіна кухні, на яку вона дивиться під час їжі. Нібито рожевий колір пригнічує апетит, але при цьому піднімає настрій.

Що виявилося: перефарбовувати стіни ми не зважилися, але скористалися самоклеючою плівкою, а заодно накрили стіл рожевою скатертиною. Через три дні всі беруть участь благали про пощаду: рожевий діяв на нерви і викликав бажання якомога швидше покинути «поросяче» приміщення. Таким чином, спосіб Кендалл працює досить умовно: є дійсно в таких умовах нестерпно, але і настрій не покращується, а погіршується.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.