Піонтковський: Путін вже програв війну з Україною, і тому починає Третю Чеченську. ВІДЕО
18.07.2017 16:29

Відомий російський публіцист та політичний аналітик Андрій Піонтковський оцінив наслідки переговорів між президентом РФ Володимиром Путіним та його американським колегою Дональдом Трампом та пояснив які ще «козирі» можуть бути в путінському рукаві.

Так, Піонтковський зауважує, що перші кілька днів після переговорів Трампа і Путіна на полях саміту «Великої двадцятки» російська преса перебувала в ейфорії. Російський президент поїхав у поїздку по регіонах для того, щоб зібрати електоральні бонуси. Але вже по поверненню Трампа у Вашингтон стало зрозуміло, що єдине, що він міг подарувати російському колезі – виключно формат зустрічі. Решта питань (а тут йдеться в про спецпредставника по Україні Курта Волкера, і про створення спільної групи з кібербезпеки) знаходяться за межами його компетенції. Піонтковський наголошує, що Трамп став «психіатром для Путіна» - він слухає, посміхається, але реальні питання вирішують зовсім інші люди.

Щойно у Кремлі усвідомили глибину провалу операції «ТрампНаш», почались пошуки нових інструментів підняття рейтингу. Наприклад, «рупор» Путіна Володимир Жириновський у котрий раз закликав розчленувати Україну. Але Піонтковський наголошує, що «українську» війну у Росії давно програли, тому на ескалацію напруженості у цьому напрямку навряд чи наважаться.

З огляду на те, що економічні ресурси у Москви відсутні, єдиний спосіб зберегти симпатії росіян до їх президента – розпочати нову «маленьку переможну» війну. І противника вже обрано – нею стане Чечня. Рішення, прийняте судом у справі про вбивство Бориса Нємцова яскраво показує, що Путін шукає лояльності силовиків в обмін на дружні відносини з Грозним, - зауважує Піонтковський.