Крутимо спіннер: психіатри винесли вердикт популярній іграшці
19.07.2017 15:55

Китайська іграшка фіджет-спіннер не втрачає своєї популярності, а фахівці з різних галузей до втрати голосу сперечаються про те, шкідлива ця забавка чи ні, і не можуть дійти до спільного знаменника.

Росспоживнагляд вирішив узятися за спіннери і перевірити можливі негативні наслідки, що викликає ця річ. До такого кроку відомство підштовхнуло "занепокоєння батьків та вчителів". У свою чергу психотерапевти запевняють: хвилюватися не варто, передає Daily Storm.

За словами професора Московського інституту психоаналізу Олександра Полєєва, спіннер є нічим іншим як старим і незаслужено забутим методом активації нервової системи. Мовляв, постійне перебирання в руках предметів стимулює нервові закінчення на кінчиках пальців, які передають імпульси в головний мозок, а тривала стимуляція останнього дає відчуття бадьорості. З цією метою він порадив використовувати спіннери дітям з руховою загальмованістю.

Мало того, професор вважає, що немає ніякої різниці між цією іграшкою та мусульманськими чотками.

"Хтось перебирає їх просто поступово, як намисто, хтось - вперед-назад, а хтось - час від часу перебирає і нагвинчують на руку. Це такий спосіб невеликий активізації психіки. Люди борються з втомою", - пояснив Полєєв.

Підліткам і молоді спіннери, за словами професора, допомагають при зниженні настрою. І якщо зазвичай тут потрібна фізична активність, а не всі хочуть займатися спортом, ця річ допоможе вирішити проблему.

Він запевняє, що іграшка не викликає залежності.