Якщо це відбудеться – буде страшно: новий прогноз Майдану
22.07.2017 20:15

Третій Майдан в Україні призведе до катастрофічних наслідків і не матиме нічого спільного з боротьбою за краще життя. Таку думку висловив український психіатр, дисидент і колишній політв’язень Семен Глузман в інтерв’ю Апострофу.

Він розповів, що вважав українців, з якими зустрічався під час перебування в брежнєвських таборах «ферментом» опору влади.

«Коли був перший Майдан, я вирішив, що це підтвердження мого відчуття, що тут є фермент опору. З другим Майданом я знову вирішив, що це так — тому їм довелося так страшно придушити цей опір. А тепер я розумію вже, що якщо щось відбудеться, то це буде дуже страшно. І це не матиме відношення до опору. Це буде страшно, і я не хочу про це говорити», — заявив Глузман.

За його словами, влада намагається придушувати опір українців.

«Ми згасли, тому що більшість з нас живе в рамках якогось спеціально інспірованого страху перед державою. Ось взяти, наприклад, субсидії — це ж дуже страшна річ. Кожна людина, яка отримує субсидії, вже не піде нікуди, ні на який Майдан», — зазначив психіатр, підкресливши, що не через страх, а від залежності від влади.

«Це ментальність українця: спалахнемо, підемо, захистимо таких же, як ми, а потім все по-новому», — додав Глузман.

Він також констатував, що ті люди, які могли стати «гнітом» нового життя в нашій країні виїжджають.