Нардеп Ляшка зареєстрував у Росії свою торгову марку і дозволив Липецькому заводу випускати під нею продукцію
25.07.2017 16:08

Нардеп із партії Олега Ляшка Сергій Рибалка таки має бізнес у Росії. Про це йдеться у журналістському розслідуванні УНН.

З’ясувалося, що політик у 2009 році зареєстрував в Росії свою торгову марку - Semki. Під нею в Україні снекова сімейна компанія Рибалок S.Group випускає смажене насіння. Згідно із витягом з Федеральної служби інтелектуальної власності, патентів і товарних знаків РФ, вказана ТМ зареєстрована на кіпрську компанію Lagrion Limited. Примітно, що саме цьому офшору свого часу було передано виключне право на російську ТМ Red City, що є «близнючкою» української ТМ Red, під якою S.Group виробляє смажені фісташки.

Також, із документу патентної служби слідує, що на підставі ліцензійного договору з Сергієм Рибалкою від 2009 року, продукцію під його брендом у Росії виробляє ТОВ "Мега Трейд".

Саме це підприємство володіє виробничими потужностями у Липецьку. Йдеться про снековий завод, розташований за адресо: 398042, Росія, Липецька обл., м. Липецьк, пров. Пестеля, 38.

Раніше С. Рибалка намагався неодноразово спростувати свою причетність до ведення снекового бізнесу в РФ. Зокрема, в одні із офіційних заяв S.Group сказано, що ТОВ "Мега Трейд" начебто є прямим «конкурентом» бізнесу радикала, і аж ні як не підконтрольною структурою. Однак, оприлюднені журналістами документи засвідчують зворотнє, адже, навряд чи, політик міг власноруч надати право своєму «конкуренту» використовувати його торгову марку.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура розслідує кримінальні провадження за фактами ухилення від сплати податків компаніями сімї С. Рибалки.

А за словами Генпрокурора Ю. Луценка, бізнес радикала виводить мільйонні кошти в офшори.

Додамо, що нещодавно С. Рибалка вніс зміни до своєї електронної декларації, які свідчать про придбання ним новенького авто Land Cruser вартістю майже за 2 млн грн. Також у декларації вказано, що нардеп 21 червня отримав понад 1 млн. грн від відчуження рухомого майна.