Вірус Коксакі: симптоми і як не заразитися
04.08.2017 11:46

Перший випадок для українців був помічений в Туреччині. Тому в цій країні потрібно бути особливо обережними. Але ми вирішили вам розповісти все про цю хворобу: симптоми і як не заразитися вірусом Коксакі.

Вірус Коксакі: симптоми

Інкубаційний період вірусу становить від 2 до 10 днів. А перші його ознаки схожі на звичайний грип або застуду. Так що, якщо у вас буде погіршене самопочуття, ломота в м'язах і висока температура, то не варто пити відразу чай, а краще відправитися до лікаря на всякий випадок.

А вже після цього з'явиться головна ознака вірусу Коксакі: невеликі бульбашки з рідиною на тілі. Вони можуть утворитися де завгодно, але зазвичай, в першу чергу, їх можна помітити у роті і на статевих органах. Свербіти вони не будуть, зате дискомфорт і біль ви відчуєте майже відразу. Крім цього, симптомом вірусу Коксакі є сильна діарея, розлад шлунково-кишкового тракту.

І якщо вірус Коксакі не лікувати, то це може призвести до досить небезпечних ускладнень: загальне запалення центральної нервової системи, менінгіт, паралічу, перикардиту і навіть розвинути діабет першого ступеня.


Вірус Коксакі: як не заразитися

Цей вірус дуже небезпечний не тільки через можливі симптоми, але і тому що дуже швидко і просто поширюється. Особливо серед дітей. Але і дорослі знаходяться в зоні ризику. Тому, якщо ви не хочете захворіти вірусом Коксакі, потрібно уникати забруднених вод, особливо стічних, а так само, вірус Коксакі може передатися через слину і екскременти людини. Тобто - повітряно-крапельним шляхом.


Вірус Коксакі: лікування та профілактика

Проходить цей вірус протягом двох тижнів, і його навіть можна вилікувати вдома. Але вірус Коксакі має досить страшні симптоми, тому лікарі рекомендують, при перших симптомах, відразу ж звернутися в лікарню.
З приводу профілактики вірусу Коксакі можна сказати небагато. Зараз вакцини від нього немає. Тому вам допоможуть елементарні правила гігієни: мити руки після туалету і перед їжею, і якщо ж ви знаєте того, хто вже міг заразитися вірусом Коксакі, то краще уникати цієї людини деякий час.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.