Кравчук розповів, хто отримає владу в Україні через 10 років
23.08.2017 13:55

Не треба шукати керівників або управлінців за кордоном, не треба їх запрошувати до України, щоб вони тут себе і нас компрометували. Про це кореспонденту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів перший Президент України Леонід Кравчук.

Зазначимо, у 1990-1991 роках Леонід Макарович був Головою Верховної Ради та народним депутатом України.

«Кожні три роки я збираю ровесників незалежності. В минулому році на Лівому березі я зібрав майже 300 осіб, яким приблизно всім по 25 років. Я з ними спілкувався 2 години - такого задоволення за останні роки я фактично не мав. Це зовсім інші люди. Вони, по-перше, дивляться на життя по-іншому - вони його сприймають реально, а не через комсомольський статут. Вони знають мови, вони об'їздили пів-Європи, а може, й більше. І вони в своїх запитаннях не ставили проблеми, мовляв дайте, допоможіть і т.д. Вони говорили про те, як треба змінювати життя, як усунути з дороги ті колоди, які заважають нам йти вперед, як краще допомагати людям, як краще зрозуміти себе і допомогти зрозуміти нас Заходу. Я багато чого знав, але акценти не так розставляв. Виявляється, що на рівні молоді Європи Україну знають погано», - зазначає співрозмовник видання.

За словами Леоніда Кравчука, за останні 26 років українці взагалі дуже змінилися.

«Вони одягнені по-іншому, вони запитання задають такі, що раніше і в думці не було, що це можливо. Коли я йшов виступати перед молоддю за радянських часів, то їх готували до зустрічі зі мною. Вони питання записували в зошиті і не могли по-іншому сформулювати, тільки так, як записали, щоб не образити лектора. А зараз вони задають питання від політики до сексу, які хочуть. Це інше життя, це інші люди», - каже політик.

«Через 10 років, коли їм буде вже по 35, в основному влада перейде до їх рук, і вони стануть на трибуну влади, я би так сказав. Життя буде іншим: і оцінка корупції, і оцінка наших можливостей, і оцінка нашого руху до Європи. Я часто буваю за кордоном, і я безпомилково узнаю, де росіянин, а де українець», - додає перший Президент України.

За словами Крачвука, ми не просто маємо стати членами Європи, мі маємо збудувати Європу у себе в Україні.

«Я зараз вже бачу через наші телеканали (вони вносять відбиття негативу, але інколи проривається хоч одне позитивне тлумачення), як змінюються люди, як вони просуваються самостійно до Європи і конкуруючи перемагають», - каже співрозмовник видання.

На думку політика, «не треба шукати керівників або управлінців за кордоном, не треба їх запрошувати до України, щоб вони тут себе і нас компрометували».

«Нам треба брати своїх людей. Ну беруть людину, садять, а навколо неї всі інші, вона там одна. Як вона може підняти цілий пласт, будучи однією, не знаючи ні специфіки життя, ні законів, ні підзаконних актів... Можна радників брати, консультантів, а не давати адміністративні посади людям з інших країн в Україні. Це просто дурість, а не досягнення», - резюмував Леонід Кравчук.

Більше думок на тему «Українці 1991-2017» читайте у новому спецпроекті інтернет-видання Новости Украины – From-UA.