Блогер: мене дуже непокоїть поведінка Ахметова
26.08.2017 18:44

Блогер Карл Волох аналізує поведінку одного із найбагатших людей нашої держави – Рената Ахметова і доходить деяких тривожних висновків з цього приводу, - про це інформує оглядач на персональній сторінці в соціальній мережі.

Так, блогер нагадує про так звану «блокаду», яку влаштували окупованим територіям певні політичні сили, які називають себе «патріотичними». Ці заходи призвели до захоплення підприємств, які перереєструвались на підконтрольній території – терористи назвали цей процес «націоналізацією». У цьому контексті блогер вказує на поведінку Ахметова. Зокрема, багато хто поставився до події спокійно – мовляв, експропріація експропріаторів, користуючись знаннями, які вбила їм в голову радянська школа. Але насправді будь-яка дія влади, навіть такої анекдотичної «влади» як терористи так званих ЛДНР, має базуватись на законі. Ні закон України, ні російське законодавство, ні «законодавство ЛДНР» не передбачає можливості вилучити майно без рішення суду – це є грубим порушенням Європейської конвенції з прав людини і протоколів до неї.

Відтак, маємо «залізну» підставу для того, щоб подавати в суд – як це робить, наприклад, Ігор Коломойський. Те, що Ахметов не робить цього, втративши, по суті, майна на мільйони доларів, приводить нас до висновку, що він або повністю керований, або перебуває у змові з Кремлем. Враховуючи ту кількість стратегічних підприємств, які належать Ахметову ( і навіть збільшення їх кількості за рахунок недавньої приватизації), ситуація виглядає тривожно, - наголошує блогер.