Кремлівські ЗМІ оголосили Порошенка президентом Росії. ФОТО
28.08.2017 09:21

Російські ЗМІ відомі як своїми фантастичними вигадками, які не мають нічого спільного з реальністю, так і цікавими обмовками та описками, які неабияк веселять глядачів. Черговий такий випадок стався двадцять сьомого серпня 2017 року - про це інформує новинний портал replyua.net.

Так, як відомо, Донецьк відзначає День міста разом із професійним святом шахтарів – сьогодні. Саме тому президент України Петро Порошенко привітав окуповане місто, вказавши, що звертається до всіх донеччан – і тих, хто був змушений залишити свою домівку, і тих, хто чекає на деокупацію в самому місті.

Звісно, заява президента не могла не викликати коментарів з боку російської преси – мовляв, немає сенсу вітати Донецьк і буцімто самі донеччани у соціальних мережах обурювались такому привітанню. Але цього разу у російських пропагандистів щось пішло не так.

Зокрема, канал російського Міністерства оборони і за сумісництвом один із головних пропагандистів на службі у Кремля, коментуючи цю новину, назвав Порошенка «президентом Росії». Ймовірно, йдеться про банальну описку, але у соціальних мережах вже почали іронізувати з цього приводу.

Наприклад, Айдер Муждабаєв зауважив, що російські ЗМІ забігають наперед, але Петра Олексійовича можна привітати. Блогер Мирослав Олешко теж зауважив: скоро, дуже скоро.