На «Яндекс.Картах» після запуску ракети КНДР зникла частина РФ
29.08.2017 13:50

На відомому російському сервісі «Яндекс.Карти» перестав відображатися російський острів Сахалін. Як передає replyua.net, наразі залишається невідомим, що саме могло стати причиною цього технічного збою поте цікаво, що ця подія відбулася разом з запуском балістичної ракети згідно з рішенням північнокорейської влади.

На карті острів відображається на найбільшій відстані (до трьох тисяч кілометрів) і зникає, якщо збільшити карту масштабом двісті, шістсот ті тисячу кілометрів. Однак якщо Сахалін у подальшому наблизити, він знову з’являється. Даний збій можна спостерігати на карті-схемі. Інформація щодо можливих неполадок на супутниковій та гібридній картах не надходила. Проблему з картою можна помітити в інтернет-версії у різноманітних браузерах. Так само це стосується мобільних додатків для iOS і Android.

Про наявність даної проблеми стало відомо о другій годині ночі. За даними на 4:15 вона її ще не виправили. Нагадаємо, що сьогодні вранці у Північній Кореї було запущено ракету, котра пролетіла над японською територією. Через 14 хвилин вона впала за 1180 кілометрів від мису Ерімо на Хоккайдо. Віддаленіст польоту склала 2,7 тисячі кілометрів.