Українська альтернатива "ВКонтакте" заявила про своє закриття
05.09.2017 11:30

Українська соціальна мережа Ukrainians, яка планувалася як альтернатива забороненій в Україні "ВКонтакте", припиняє своє існування.

Про це повідомила одна із співзасновниць мережі Олександра Струмчинська, переказує ТСН. https://tsn.ua/nauka_it/alternativa-vkontakte-socmerezha-ukrainians-zayavila-pro-svoye-zakrittya-986238.html

"Мене поставили перед фактом, що розробка української соціальної мережі припиняється. Мені дуже шкода, і я відверто прошу вибачення і дякую усім користувачам, які разом зі мною щиро вірили в реалізацію та успіх цього проекту", - написала вона у Facebook.

За словами Струмчинської, керівництво компанії розробників і співзасновників Ukrainians відмовилося не лише від подальшої розробки соцмережі, але й від можливості передачі проекту іншій стороні, яка могла би довести усе до кінця.

Варто зазначити, що на момент оголошення про закриття в Ukrainians було зареєстровано майже 400 тисяч користувачів.

Нагадаємо, 15 травня президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" щодо низки російських компаній. За інформацією, що міститься у додатку до рішення РНБО, пропонується терміном на три роки заблокувати активи російських сайтів "ВКонтакте", "Одноклассники", "Мейл.ру" та "Яндекс" та заборонити інтернет-провайдерам надавати доступ до вказаних ресурсів.

На тлі заборони російської соцмережі "ВКонтакте" команда із 30 програмістів канадської IT-компанії StartupSoft за підтримки засновника однієї з SMM-компаній в Україні Олександри Струмчинської збирається Замість "ВКонтакте": айтівці з Канади хочуть створити соцмережу Ukrainians Замість "ВКонтакте": айтівці з Канади хочуть створити соцмережу Ukrainians створити спеціальну соцмережу для українців під назвою Ukrainians.