У Кремлі назвали ще одну умову для введення миротворців на Донбас
06.09.2017 16:58

Миротворці ООН можуть бути введені в район лінії розмежування лише після того, як українська влада на законодавчому рівні прийме рішення про те, що Донбас отримає на постійній основі особливий статус. Як передає replyua.net, така заява прозвучала від повноважного представника російського президента в Тристоронньої контактній групі (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі Бориса Гризлова напередодні чергового раунду переговорів в Мінськ.

«Розгорнути контингент ООН на лінії зіткнення на Донбасі можна буде лише після того, як Київ внесе в закон про особливий статус Донбасу поправки, які мають принципово важливе значення», - підкреслив він. У той же час, Гризлов заявив, що ці поправки потрібно ще узгодити з представниками ТКГ. «Вони будуть мати відношення до запровадження особливого статусу на постійній основі за формулою Штайнмайера», - пояснив політик. Також, додав Гризлов, «потрібно буде забезпечити розведення сил і засобів на всій лінії зіткнення».

Нагадаємо, що Росія надала голові Ради Безпеки ООН Текеде Алему і генеральному секретарю організації Антоніу Гутерришу проект резолюції про розміщення миротворців на Донбасі.