Візит С. Рибалки в США означає, що наступною реформою буде реформа банківського сектору України - експерт
14.09.2017 18:29

Таку думку висловив політолог Володимир Цибулько, коментуючи візит та політичні зустрічі на високому рівні голови комітету з Банківських питань Верховної ради України до Вашингтону, додавши що Сергій Рибалка як драйвер профільної реформи, зможе пояснити реалії українського ринку представникам Конгресу, а також використати прямі контакти в США для проведення реформ в Україні.

"Український банківський ринок пройшов важкий трансформаційний період, це і ліквідація десятків банків-фальшивок і націоналізація Приватбанку, це і відсторонення від активної діяльності голови НБУ Гонтарєвої. Через що потрібне повне презавантаження та кадри, які його реалізують.

Причому це не мають бути представники старих політичних еліт чи романтиків-дилетантів, а технократи із досвідом.

Через що Рибалка і підпадає під такі параметри, не будучи фігурантом корупційних скандалів чи Panapapers" - вважає Цибулько.

"Кожна реформа, щоб бути успішною, повинна мати свого натхненника, консенсус в Парламенті та серйозну підтримку Заходу, і тільки в такій почлідовності можлива позитивна реалізація змін. Через що, налагодження дружніх-робочих відносин із американськими елітами - важливий елемент політичної діяльності" - додає експерт.

Як відомо, на базі комітету з питань Банківської справи С.Рибалка розробив Стратегію розвитку банківського ринку України, яка отримала позитивні оцінки в Україні і закордонних фахівців.