Ураган в Румунії: до чого готуватися Україні
19.09.2017 14:28

За останні кілька днів в Румунії загинуло 8 людей, ще понад 70 потрапили до лікарні. Все через страшний ураган, швидкість якого місцями досягала понад 100 км\год.
Найжахливіше відбувалося в місті Тімішоара, де ураган в Румунії виривав дерева, зривав дахи будинків, розривав лінії електропередач і канали водопостачання. Уряд міста повідомив, що вони такого не очікували, адже прогноз погоди говорив, що буде тільки дощ.

Чи буде ураган в Україні

А це питання виявивилося досить складним для синоптиків, думки яких сильно розходяться. Одні кажуть, що незабаром Україну чекає доля Румунії, деякі кажуть, що ураган зачепить лише західну частину нашої країни, ну а хтось повідомляє, що ураган Румунії вже залишив територію України.

Варто відзначити, що ураган, який був у Румунії, вже пройшов у деяких частинах України. Таким чином, він знеструмив майже п'ять сотень населених пунктів, у Чернівецькій області поламав металевий дах торгового центру і зніс шифер на покрівлі школи, в Закарпатті повалив десятки дерев. Очевидці кажуть, що ураган за 10 хвилин встиг зробити досить багато бід.