Священик: Більшість українців готові розіп'яти себе на хресті національної ідеї
27.09.2017 13:04

Українська історія є свідоцтвом того, що серед нас багато людей, які готові себе розіп'яти на хресті національної ідеї, на хресті нашої незалежності і свободи, просто на хресті добра і світла. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів священик Української греко-католицької церкви (Львів) Мілян Йосип.

Спілкуючись з журналістом видання з нагоди святкування Воздвиження Хреста Господнього, наш співрозмовник каже наступне: «Я думаю, що стан душі багатьох людей позитивний і світлий. Більшість українців, на мою думку, готові бути розп'ятими і нести свій хрест. Може, не всі розуміють, як це зробити, не всі знають канони церковні, не всі розуміють делікатність моментів. Наша історія є свідоцтвом того, що серед нас багато людей, які готові себе розіп'яти на хресті національної ідеї, на хресті нашої незалежності і свободи, просто на хресті добра і світла».

За словами священика, сьогоднішнє свято - це свято християн, які мають по особливому вдивитися у Хрест Господній, бо на ньому розп'ятий Бог як любов, якій розіп'яв себе як жертва за наші гріхи і за наші неделікатності.

«І тому з'являється Хрест Господній, смерть Спасителя і пізніше Воскресіння. Ми мусимо зрозуміти, що немає іншої дороги для християн, як бути готовими себе розп'ясти з Богом, тобто взяти терпіння, яке посилає нам доля, і з вірою у Христове Воскресіння перемогти всякий гріх і всякий негатив, злобу, агресію», - зазначає Мілян Йосип.

«Тому це свято для нас, українців, є дуже важливим. Це не тільки згадка про Христа. Сьогодні ми святкуємо Воздвиження, коли константинопольські царі Костянтин і Олена показали, благословили і звернули увагу світу на це переможне знам'я, на якому Бог переміг гріх і мирські турботи. Це свято Воздвиження, бо з цим хрестом переміг Костянтин, і кожний, хто має цей хрест на знаменах власного життя, є переможець», - резюмував священик Української греко-католицької церкви.

Нагадаємо, раніше інтернет-видання Новости Украины – From-UA повідомляло про те, що християни східного обряду 27 вересня святкують Воздвиження Хреста Господнього.