Корчинський розкрив таємницю нескінченних судів над Януковичем та Штепою
28.09.2017 13:17

Януковичу треба пред'явити звинувачення в державній зраді, щоб легітимно обґрунтувати Революцію гідності. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів політик, громадський діяч, журналіст, телеведучий, лідер української партії Братство Дмитро Корчинський.

За словами нашого співрозмовника, «справа Януковича» для України дуже важлива та має бути доведена до логічного завершення.

«Потрібно пред'явити Януковичу звинувачення в державній зраді, щоб легітимно обґрунтувати Революцію гідності. Те, що відбувається, це відбувається скрізь. Ми бачимо нескінченний суд не тільки по Януковичу, а й по Штепі і взагалі по всіх сепарах. Тобто у нас швидко рухаються суди і даються терміни засудження тільки коли мова йде про українських патріотів. А все, що стосується «беркутян», Януковича, сепарів, то у нас все це дуже довго тягнеться», - зазначає експерт.

На думку Корчинського, суди в Україні корумповані та реагують тільки на гроші.

«Генеральний прокурор не платить судді, щоб він швидше рухався по Януковичу, а якій-небудь Саша Янукович платить судді, щоб воно тягнулось нескінченно довго», - пояснює політик.

За словами Корчинського, у нас з кожним тижнем тане впевненість, що «справа Януковича» буде доведена до кінця.

«Якщо цю справу не довести до кінця, то виникає питання, хто тоді у нас президент Порошенко — сидить не на своєму місті, обрався замість легітимного президента чи як? Нам потрібні вироки і юридичні визначення по відношенню до державних зрадників. В першу чергу по відношенню до Януковича», - резюмував співрозмовник видання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Оболонський районний суд Києва продовжив розгляд по суті справи колишнього президента Віктора Януковича, звинуваченого у державній зраді. На початку засідання 28 вересня державний адвокат Януковича Максим Герасько вкотре попросив суд перенести засідання, щоб він міг поїхати до Росії на зустріч зі своїм підзахисним.