Під Вінницю стягують війська
29.09.2017 07:13

В Управлінні по зв’язках з громадськістю ЗС України повідомили, що зараз відбувається на арсеналі в Калинівці

В даний момент на небезпечній території тривають заходи з ліквідації надзвичайної події, оскільки місцями ще спостерігаються незначні задимлення.

Їх оперативно ліквідують за допомогою пожежних розрахунків.

Розмінуванням та ліквідацією вибухонебезпечних предметів на території, як військової частини, так і за її межами займаються 35 груп розмінування від ЗСУ і ДСНС. До кінця дня в Калинівку приїдуть ще 15 груп від Збройних Сил.

Всього з представниками ЗСУ в ліквідації наслідків НС беруть участь 937 військовослужбовців і 42 одиниці техніки, у тому числі 7 пожежних танків, 2 інженерні машини розгородження, 2 вертольоти.

Глава Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко також додав, що страшну пожежу на 48 арсеналі вдалося локалізувати і загасити за 16 годин. На щастя, ніхто з особового складу та цивільних осіб не загинув.

«В гасінні було задіяно 7 танків. У кінцевій фазі гасіння здійснено до 10 вильотів авіації ДСНС. Силами 32 інженерно-технічних груп організовано розмінування території. Всього цих груп буде працювати – 50 », – коментує Муженко.

Тим часом стало відомо, що затримка поїздів через пожежу на складах боєприпасів (і, як результат, закриття станцій і зміна маршрутів поїздів) склала 14 годин.

Наразі затримується більше 20 пасажирських поїздів. Вокзали та станції працюють в посиленому режимі, чергові по станціях і начальники станцій переведені на цілодобовий режим роботи.