Соратник Путіна ввів нові правила користування кадилом
03.10.2017 08:46

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову, в якій прописані правила пожежної безпеки релігійних об'єктів. Зокрема, документом визначаються правила використання кадилом.

Про це повідомляє «Новая газета», переказує ТСН.

Постанова Медведєва дозволяє ставити розпалені кадила лише на негорючу підставу у спеціально відведеному місці з обробкою з негорючих матеріалів. Встановлюється і відстані від місця установки кадила до інших предметів - не менше 0,5 метра.

Крім цього, в постанові прописано, що «запас горючих рідин у молитовному залі повинен бути в кількості, що не перевищує добову потребу, але не більше».

Забороняється зберігання горючих рідин у приміщеннях молитовних залів. Виняток зроблено для рідин, призначених для проведення обрядів.

«Горючі матеріали, які тимчасово розміщуються у молитовному залі (ялини, суха трава), повинні перебувати на відстані 1,5 метра від джерела відкритого вогню. Допускається розміщення трави на площі молитовного залу в свято Святої Трійці не більше ніж на одну добу з подальшою заміною», — також ідеться у постанові.

Нагадаємо, у московській резиденції головного Діда Мороза Росії були знайдені порушення протипожежної безпеки. Перевірку у будинку на Волгоградському проспекті провела Кузьмінська міжрайонна прокуратура. У відношенні адміністрації садиби заведені три адміністративні справи, винні покарані штрафами.