Адвокати підтримують правку Лозового до КПК, попри "єврооптимістичну" критику
03.10.2017 19:41

Народний депутат України Андрій Лозовий назвав штучний скандал довкола своєї правки до кримінально-процесуального кодексу відвертою маніпуляцією.

Про це народний депутат від Радикальної партії написав на своїй соцсторінці у Фейсбуку.

Нагадаємо, сьогодні народний депутат з фракції «Батьківщина» Олена Шкрум заявила, що поправка № 109 до Кримінально-процесуального кодексу «створена» на користь колег з «Опозиційного блоку» та колишніх регіоналів.

«Щиро дивуюсь, коли на огидні цинічні побрехеньки про "розгул злочинності", "виправдання злочинців Майдану" і т.д. відвертих маніпуляторів ведуться притомні люди… У вас, Альона Шкрум, я так розумію, просто партзавдання від Юлії Володимирівни написати про мене нєкую гадость. це ваше право, але згадувати при цьому наш святий Майдан - це, даруйте, низько» - зазначив Лозовий.

Нардеп зауважив, що, насправді ідея правки виникла внаслідок спілкування з адвокатським середовищем, в тому числі, з адвокатами політв'язнів-добровольців. Цю правку підтримав кращий на думку Лозового юрист України, віце-президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Георгий Логвинский, відомий у світі правозахисник і в минулому теж адвокат.

«Суть правки - дозволити оскаржувати необґрунтовані звинувачення. Припинити врешті ганебне затягування справ у судах, внаслідок чого страждають, перш за все, потерпілі, а також ті, кого безпідставно звинувачують у тих чи інших злочинах, а захистити свою честь та гідність ці люди та їх адвокати не можуть. Звинувачення щодо правки - абсолютно нікчемні і юридично безграмотні» - пояснив Лозовий.

До думки народного депутата приєдналися і інші люди. За свідченням активістів Майдану, усі хто звинувачують Лозового у внесенні правки, окрім Найєма, не були на Майдані, хоча нині на цій темі намагаються спекулювати.