Секретне рішення РНБО: що насправді сьогодні підписав президент
04.10.2017 13:20

Секретне рішення Ради нацбезпеки і оборони від 13 вересня 2017 року може бути пов'язане з технічною допомогою Україні з боку США, а, можливо, і з боку інших країн. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український політолог Олександр Палій.

Коментуючи інформаціє про підписання президентом України наказу щодо введення у дію секретного рішення Ради нацбезпеки і оборони від 13 вересня 2017 року, наш співрозмовник повідомляє наступне: «Цей документ секретний, тому й нема роз'яснення щодо його змісту. А чому він потрапив у ЗМІ? Очевидно, тому, що всі такі рішення мають порядковий номер, і його просто вичитали журналісти».

На думку політолога, швидше за все, йдеться про «якусь технічну допомогу з боку США, а, можливо, і з боку інших країн».

«Це рішення було ухвалено ще в вересні. Пригадаймо, що тоді відбувалося? Тривала дискусія з американцями з приводу зброї. Була дискусія з канадцями з приводу зброї. Можливо, ця дискусія включала в себе, дуже ймовірно, в тому числі і компонент, пов'язаний з кібербезпекою», - припускає Олександр Палій.

Нагадаємо, раніше інтернет-видання Новости Украины – From-UA повідомляло про те, що Президент Петро Порошенко своїм наказом ввів у дію секретне рішення Ради нацбезпеки і оборони від 13 вересня 2017 року.