Сидите в туалеті з телефоном? Час розпрощатися з цією небезпечною звичкою і ось чому
09.10.2017 21:46

Постійне використання мобільного телефону, сидячи в туалеті, стало повсякденною звичкою для багатьох.

Але експерти попереджають: недовгі хвилини зависання в соцмережах під час справляння природних потреб можуть серйозно вплинути на ваше здоров'я.

Доктор Пол Матевеле, мікробіолог з London Metropolitan University стверджує: Дотик до телефону між використанням туалету і миттям рук - дуже погана ідея.

Відомо, що унітаз - одне з найбрудніших місць у будинку, але не він є головним винуватцем передачі хвороб в санвузлі. На думку доктора Матевеле, особливо небезпечні мобільні телефони, тому що ми носимо їх з собою всюди, куди б не пішли. Подібне постійне бездумне використання означає, що на них впливають в зонах високого ризику, таких як санвузол і обідній стіл.

Доктор Матевеле говорить: Унітази, ручки, раковини і крани покриті безліччю мікробів, такими як E.coli, що викликають інфекції сечових шляхів і кишкові хвороби, C.diff, які можуть привести до діареї, і Acinetobacter, що сприяють виникненню респіраторних інфекцій.

В ідеалі, для запобігання поширенню мікробів мобільні телефони повинні лежати в сумках або кишенях, добре очищених від забруднення. Але якщо ви не можете втриматися від термінового написання відповіді друзям або дзеркало в санвузлі знаходиться на вершині вашого списку пріоритетів, доктор Матевеле радить переконатися, що ви ретельно миєте руки до і після будь-якого відвідування туалетної кабінки.

Професор-мікробіолог Саллі Блумфілд з Міжнародного наукового форуму з гігієни будинку підтверджує: Головне - регулярно мити руки і тримати критичні поверхні, такі як дверні ручки і мобільні телефони, настільки чистими, наскільки це можливо.

Вона також вказує, що вірус грипу вмирає поза людиною протягом декількох хвилин, однак норовірус може вижити протягом декількох тижнів на сухих поверхнях, в т.ч. і на мобільних телефонах.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.