Відмова від м'яса: що станеться з організмом
17.10.2017 10:12

Останнім часом веганство стало не лише способом живлення, але і образом життя. З кожним роком все більше людей повністю відмовляються від м'яса. І, незважаючи на все, що говорять деякі лікарі, прекрасно себе почувають. І ми вирішили розповісти вам, що буде відбуватися з організмом після того, як ви відмовитеся від м'яса.

Зниження ваги

Дієтологи, які досліджували це питання, розповідають, що, за статистикою, людина, яка повністю відмовляється від м'яса, за місяць втрачає не менше 4.5 кілограм. Це при тому, що ніхто з людей не займався спортом за цей час. Насамперед це пов'язано з тим, що ви автоматично обмежуєте споживання жирної, смаженої їжі і фаст-фуду. Та і макарони, і хліб теж дуже поживні.

Нормалізується мікрофлора кишечника

У вегетаріанця після повної відмови від м'яса в кишечнику з'являються бактерії-сапрофіти. Саме вони займаються переробкою елементів, які надходять разом з їжею клітковину і дають організму тваринні білки. Якщо сказати простіше, то організм починає сам заповнювати нестачу білка.

Знижується ризик виникнення серцево-судинних захворювань

Після того, як людина відмовляється від м'яса і стає веганом, кількість холестерину в організмі знизиться на 35 %. І саме це, в свою чергу, значно знизить ризик виникнення серцево-судинних захворювань. Вчені дізналися, що карнітин, який міститься в м'ясних продуктах, запускає в кишечнику хімічні реакції, які дуже погано позначаються на здоров'ї серцевого м'яза.

Поліпшується стан шкіри і запах тіла

А такий плюс у вас з'являється не тільки через відмову від м'яса, але і тому, що ви починаєте приймати в їжу дуже багато фруктів і овочів. Вони багаті на вітаміни і антиоксиданти, які борються з вільними радикалами і очищають шкіру зсередини. І завдяки цьому стан шкіри і всього тіла значно поліпшується.

Тепер ви знаєте, що відбувається з організмом після повної відмови від м'яса. Це допоможе вам прийняти рішення, стати веганом, чи ні.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.