Як насправді сприймають українські біометричні паспорти за кордоном
20.10.2017 12:32

За кордоном наші біометричні паспорти абсолютно нормально сприймаються, інформація без проблем считується і ні у кого питань не викликає. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів голова правління Комітету виборців України, громадський діяч, політичний експерт, журналіст, народний депутат 8-го скликання Олександр Черненко.

Коментуючи ситуацію з видачею біометричних паспортів українцям, наш співрозмовник зазначає наступне: «Я вважаю, що це прекрасно, що люди зараз можуть їздити без віз, без черг. Ми бачимо, що всі ті лякалки, що буде куча відмов, що людей не будуть пускати, або, навпаки, буде якийсь відток, люди почнуть виїжджати, вони залишились страшілками».

За словами Черненка, безвіз сьогодні дійсно дозволяє українцям бути більш мобільними, бачити світ.

«Я сам безпосередньо скористався цим правом, і було приємно бачити реакцію прикордонників інших країн, які вітали нас з безвізом. Тому я в цьому бачу лише позитив», - додає експерт.

На думку співрозмовника видання, ті з українців, хто хотів, вже давно поїхали до інших країн жити та працювати.

«До того ж, безвізовий режим не надає право працювати легально в тих країнах. За півроку ми вже бачимо, що статистика не збільшилась і не зменшилась. Ця проблема є глобальна, але безвіз на це жодним чином не впливає», - каже Черненко.

«Наша біометріка абсолютно нормальна, як і в будь-якій іншій країні — є фотографія, є відбитки пальців. Я тут не бачу ніяких проблем. Все нормально працює. За кордоном воно абсолютно нормально сприймається, считується і ні у кого питань не викликає», - додає експерт.

Нагадаємо, раніше голова міграційної служби поінформував про кількість виданих біометричних паспортів українцям.