Вчені розгадали таємницю мовчання інопланетян
21.10.2017 18:15

Американські вчені намацали розгадку відсутності сигналів від позаземних цивілізацій. І ні, справа не в тому, що вони не існують.

На думку фахівців із Колорадського університету, явище може бути пов'язане з тим, що в Сонячній системі зустрічається велика кількість небесних тіл із великими океанами, прихованими під товщею льоду. І саме ця вічна мерзлота і не дає товариським інопланетянам доставити повідомлення на Землю.

Такий висновок вчені озвучили на 49-й щорічній зустрічі Відділення планетології Американського астрономічного товариства.

Одна з таких "крижаних" планет - супутник Юпітера, Європа. За словами експертів, вода забезпечує достатню кількість тепла і мінеральних речовин, щоб провокувати радіоактивний розпад, геологічні процеси і виникнення гідротермальних джерел.

Всі ці умови досить сприятливі для розвитку життя. Можливо, навіть більш сприятливі, ніж на поверхні Блакитної планети. Адже людство практично нічим не захищене від космічного випромінювання. А от інопланетяни під кіркою льоду захищені.