Легендарного співака з РФ витягли з того світу українці
22.10.2017 21:24

Російський співак Олексій Лебединський розповів, що завдяки професіоналізму українських лікарів він залишився живий.

“Де я був 12 днів? Десь там. Мене врятували. 11-го числа з раннього ранку повинен був полетіти. А 10-го планово їхав через київські затори на консультацію до кардіолога – мені хотілося зрозуміти перед відльотом, чому у мене, злісного гіпертоніка, в останні 3-4 місяці набагато частіше буває 90 на 60, ніж на 150 100. Несподівано стало погано, і я дізнався про цей стан”, – повідомив співак.

Коли Лебединський приїхав в Інститут хірургії та трансплантології ім. Шалімова, біль вже була “серйозним”.

“Я навіть зараз не пам’ятаю, чи заходив я до кардіолога. А коли прийшли результати аналізу крові (амілаза 3500), біль не зуміли зняти навіть найсильніші засоби. Епідуралка – лідокаїн – реанімація. 8 днів я провів у реанімації, де мене рятували лікарі і медсестри. Врятували, уклін їм величезний плюс диво допомогло – все могло закінчитися набагато більш плачевно”, – говорить артист.

За його словами, українці сприймають росіян, як росіяни німців під час Другої світової.

“З боку українців це виглядає приблизно так – під час Другої світової група радянських лікарів 12 днів робить все для того, щоб врятувати німця.

Ні, не вбивцю-фашиста, а просто німця. Безглуздо і смішно? Ні, це по-людськи. Я росіянин. І таких, як я, тут люблять. Тому що я нормальний, не з’їхав. Тому що мені соромно за те, що творить путінізм з їх народом. І з моїм народом, і з іншими народам”, – підкреслює Лебединський.

“До речі. Інститут Шалімова – це для мене перше місце в Києві за 3 місяці, де від працівників звучить виключно українська мова. На російську зі мною переходять з ввічливості”, – підсумував співак.