Злочинність в Україні: правозахисник зробив відверту заяву
23.10.2017 12:29

В Україні багато злочинів не розкриваються місяцями й роками, але коли йдеться про резонансні справи, поліція намагається зробити собі піар. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український громадський і політичний діяч, член правління Української Гельсинської Спілки, співкоординатор акції «Україна без Кучми» Володимир Чемерис.

За словами нашого співрозмовника, зараз в Україні спостерігається негативна динаміка росту фактів кіднеппінгу, як, і принципі, інших злочинів.

«Я думаю, що це пояснюється загальною соціально-економічною ситуацією в країні. Треба говорити відверто — у нас провалена т.з. поліцейська реформа. Правоохоронні органи насправді не можуть справлятися зі злочинністю», - констатує Чемерис.

«Є дуже багато злочинів, які не розкриваються місяцями й роками, просто пану Авакову треба показувати якісь успіхи, інакше все зовсім-зовсім буде для них погано, тому вони й роблять такий піар, коли їм вдається швидко когось знайти, для того щоб показати: «Ось, дивиться, ми щось робимо». Хоча загалом статистика дуже не втішна для них — дуже довго розкриваються злочини і шукаються зловмисники», - додає правозахисник.

За словами співрозмовника видання, коли йдеться про резонансні справи, то у таких випадках поліція намагається елементарно зробити собі піар.

«Але це зовсім не показник того, що у нас поліпшилась ситуація зі злочинами, і не є показник того, що у нас поліція швидко розкриває злочини», - додає Володимир Чемерис.

Нагадаємо, раніше інтернет-видання Новости Украины – From-UA повідомляло про те, що тільки з початку цього року у поліцію було подано більш ніж 5000 заяв про зникнення дітей. А це 16 на добу.