Відомій українській акторці заборонили грати через російську мову
23.10.2017 23:37

Українська актриса, зірка серіалу “Роксолана” Ольга Сумська, яка нещодавно розповіла, що колись їй довелося пережити сексуальні домагання з боку продюсера, поскаржилася на те, що їй не дозволили вийти на сцену через російську мову.

Про це вона написала на сторінці в соцмережі.

“Змішали грішне з праведним … Хотіли зіграти для хмельниччан” Анну Кареніну “… Забороняють Льва Толстого мовою оригіналу, а між тим, цей твір входить до шкільної програми, як зарубіжна література … Прикро”, – поскаржилася вона.

Віталій Борисюк, чоловік Ольги Сумської, стверджує, що це рішення директора театру, яке він не схвалює.

“Я вкрай негативно ставлюся до таких рішень, тому що на законодавчому рівні не заборонено показувати російськомовні постановки, як не прописано і те, що артисти повинні говорити тільки українською”, – заявив він.

Відзначається, що у мережі ж, актриса, крім підтримки знайшла критику, і навіть пропозицію грати в так званій “ДНР”.

Так, заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький написав: “Сумська скаржиться, що в Хмельницькому заборонили” Анну Кареніну “російською з її участю. Ну, по-перше, врятували людей від бездарної актриси, а по-друге, в ДНР відкрився театральний сезон і там вистава піде “на ура”)))

P.S. Як набридли ці скарги спеціально для картинки на росТВ “.

Також, висловився і член всеукраїнського об’єднання “Свобода” Ігор Мірошниченко: “Слава Богу! Рускій мір, який ви поширюєте, треба заборонити по всій Україні! І вас разом з ним. Рівнялися б краще на свою сестру Наталію, за яку не соромно, на відміну від вас, або рухалися за поребрик або в ЛуганДон. Там ваше потяг до Толстому гідно оцінять “.