Обережно – прихована камера! За вами стежить ваш iPhone
28.10.2017 14:10

В операційній системі iOS є проблеми з налаштуваннями приватності. Цей збій програми дозволяє додаткам на iPhone вести приховану зйомку.

Про це заявив інженер компанії Google Фелікс Краузе, який і виявив проблему. За його словами, щоб вести приховану зйомку, додатку достатньо лише отримати від власника дозвіл на доступ до камери. Тоді програма починає робити фото і записувати відео з фронтальної та основної камер в будь-який час, коли айфон активний. Після чого завантажує ці матеріали практично в реальному часі в мережу, запускаючи при цьому функцію розпізнавання міміки.

Усе це відбувається приховано від користувача. Смартфон ніяк не попереджає про зроблене фото чи записане відео і публікацію його в мережі.

"Після того, як ви візьмете і опублікуєте одне зображення або відео через додаток у соціальній мережі, ви надаєте повний доступ до камери, і в будь-який час, коли додаток працює, він може використовувати камеру", - цитує Фелікса Краузе "Економічна правда".

Краузе повідомив Apple про проблему і надав рекомендації для її усунення, зокрема, він запропонував надавати програмам тимчасовий доступ до камери або ж повідомляти користувача про роботу камери.

А поки що інженер радить власникам айфонів одягати на телефони спеціальні чохли, що блокують камери, або скасувати доступ до камери для всіх додатків.