Секс-туризм: чеський картограф склав мапу європейської проституції
28.10.2017 15:57

Чеський картограф Якуб Мар'ян позначив на карті місця, де в Європі дозволена і заборонена проституція.

Крім цього, він зазначив країни з максимальним покаранням за секс-послуги.

Проституція дозволена і контролюється владою в таких країнах як: Австрія, Німеччина, Греція, Угорщина, Латвія, Нідерланди, Швейцарія і Туреччина.

У той же час у Великобританії (крім Північної Ірландії), Іспанії і Італії проституція легалізована, але не регулюється владою. При цьому в цих країнах борделі протизаконні.

У державах, які пофарбовані в зелений колір, секс-працівниці можуть офіційно зареєструватися, а борделі функціонують як будь-який інший бізнес.

На карті також позначені країни, в яких за порушення порядку надання послуг покарають і повію, і клієнта - Франція, Ісландія, Ірландія, Норвегія і Швеція. За це можна отримати великий штраф - до 1500 євро.

У більшості країн Східної Європи проституція заборонена законом. Але, якщо поліція «побачить» факт «кохання за гроші», то покарання понесе повія чи сутенер. Однак в деяких країнах може бути інакше – покарання буде нести саме «покупець».

На мапі також зазначені розмір штрафів для клієнтів повій і навіть тюремний строк. Найсуворіше до проституції ставляться в Норвегії.

Тут з клієнта можуть вимагати штраф у розмірі до 2,7 тисяч євро або навіть посадити на півроку до в’язниці.