Є серйозна підозра, що святкування Геловіну вкрали саме у українців. І ось чому
31.10.2017 10:25

Українці схильні до забобонів, тому істерики з приводу маскараду на Геловін є такими ж природними для нашого менталітету, як і сам маскарад. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український письменник і публіцист Андрій Кокотюха.

«Є серйозна підозра, що святкування Геловіну в України вкрали. Бо день, коли на поверхню вилазить всяка нечисть, відповідає українському світогляду», - каже письменник.

«Я не знаю більш ірраціонального народу, ніж етнічні українці. Ми не просто віримо в надприродне - ми його шануємо. Й всіляко намагаємося задобрити. А також - залучати до великих святкувань», - додає Кокотюха.

Наш співрозмовник пропонує між іншим згадати персонажів Різдвяного вертепу.

«Геловін відчув і оцінив ще український класик Микола Гоголь. Його "Вій" - це класика жанру. І не дарма Геловін припадає на дні, коли в силу входить Скорпіон - найсильніший та найраціональніший знак Зодіаку. Тільки під знаком Скорпіона можна тримати нечисть на прийнятній відстані й не дозволяти їй поглинути себе», - розповідає експерт.

За словами Кокотюхи, українські народні казки наповнені персонажами, в яких люди перевдягаються на Геловін. Тому істерики з цього приводу - лише забобони.

«Хоча... українці схильні до забобонів, тому істерики з приводу маскараду є такими ж природними для нашого менталітету, як і сам маскарад», - резюмував співрозмовник видання.