План НАТО у разі агресії РФ проти України: Військовий експерт розставив усі крапки над «і»
03.11.2017 08:46

Вся піар-кампанія навколо НАТО розв'язана лише з однією метою - зробити все, щоб Україна не вступила до Альянсу. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України - From-UA повідомив військовий експерт Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Ігор Козій.

Коментуючи повідомлення про те, що у НАТО є план для реагування у разі агресії Росії проти України, наш співрозмовник зазначає наступне: «Ті плани мають певний гриф закритості, тому що ці речі ніхто не оприлюднює. А те, що в НАТО є такі плані, це 100%-во. Які роздуми в наших припущеннях можуть бути. Дуже прості. РФ вторглась Збройними силами, Альянс в рамках комісії НАТО-Росія сідає за стіл переговорів і каже Росії: «Як вам не соромно, що ви захватили половину України?». Це теж план».

На думку експерта, вся піар-кампанія навколо НАТО розв'язана лише з однією метою - зробити все, щоб Україна не вступила до НАТО.

«Захист країн Балтії - це святий обов'язок, тому що країни Балтії - це частина структури НАТО. Тут нічого дивного немає, але я тут не бачу зв'язку з Україною. Якщо б вони сказали, що готові розмістити свої збройні сили на території України, я вітав би, але, на жаль, Україна не є країною-членом НАТО. Мені здається, що вся ця піар-кампанія навколо НАТО розв'язана лише з однією метою — зробити все, щоб країна не вступила в НАТО, як це було за часів Кучми, Януковича, Ющенко. Тобто ми забули про свою власну історію. Згадайте свою політичну історію, що кожного разу експлуатують імідж НАТО задля того, щоб провести чергові вибори і опиниться на вершині політичного листа серед кандидатів. А потім про ці обіцянки забувають», - каже Ігор Козій.

«Візьміть передвиборчу кампанію президента Порошенка і візьміть передвиборчу кампанію політичного блока Петра Порошенка - і знайдіть там хоч один пункт, відповідно до якого Україна інтегрується в НАТО. Проаналізуйте позицію Єлісєєва на посаді заступника міністра закордонних справ і діяльність пана Клімкина на посаді директора департаменту європейської евроатлантичної інтеграції, і запитайте у міністра закордонних справ, чому при такій увазі, при такому широкому бажанні президента завести Україну в НАТО, він скоротив відділ НАТО в управлінні безпеки — було 5 людей, перевів його в управління європейської євроатлантичної інтеграції і скоротив до 2 чоловік. І стане ясно, що є слова, піар-кампанія, а що є реальні справи і реальні діла», - резюмує співрозмовник видання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що у НАТО є план для реагування у разі агресії Росії проти України, проте не факт, що вони допоможуть українцям.