Українцям влаштували справжній судовий голодомор
07.11.2017 09:09

Бездіяльність Адміністрації президента привела до свідомого паралічу судової системи. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український політичний діяч, суддя, Народний депутат України 2-го, 3-го, 4-го, 6-го скликання Юрій Кармазін.

На думку нашого співрозмовника, всі суди в Україні мають бути антикорупційними.

«Сама назва, що один має бути антикорупційним, а всі інші корупційними, вже абсурдна. Але якщо на цей абсурд йде влада України, то вона показує, що фактично колоніальна, піднаглядна. А вони на це пішли, тому що це записано в законі про статус суддів, де написано саме про антикорупційний суд. В той же час там виписані вимоги до Вищого суду в питанні до власності, в Вищий т.з. Антикорупційний суд — як суд першої інстанції. По-перше, визначення як суд першої інстанції — це вже само по собі маразм: вищий і першої інстанції — а де тоді апеляція до нього буде, а як буде відбуватися касація? Як буде відбуватися те, що передбачено Конституцією — обов'язковість апеляційного і касаційного оскарження?», - каже експерт.

Очевидно, продовжує Юрій Кармазін, тут є проколи на тому рівні, коли приймались зміни до закону про судоустрій і статус суддів.

«В статті перехідних положень треба вносити зміни. І це дуже просто — це вимоги до суддів. Це все робиться за одну годину. Всі ці заяви спрямовані на те, щоб не робити якмога довше безстроковою діяльність цього суду. Ось що робиться. В принципі, це робота на одну годину. Все інше — маніпуляція громадською свідомістю», - зазначає співрозмовник видання.

«Зараз Петро Порошенко, його представник в парламенті і кукловоди на майдані біля ВР маніпулюють громадською свідомістю», - додає Кармазін.

«Поки говорять про Вищий антикорупційний суд, вже 30% суддів в Україні відсутні, тобто над українцями ще й судовий голодомор зробили. Просто знущаються, по три роки справи розглядаються. Бездіяльність Адміністрації президента привела до свідомого паралічу судової системи», - резюмував експерт.

Нагадаємо ,раніше повідомлялося про те, що Президент України Петро Порошенко готовий через два тижні внести до парламенту свій варіант законопроекту про антикорупційний суд, якщо за цей час у Верховній Раді не буде створена робоча група для напрацювання консенсусного проекту такого закону.