Нова ініціатива Парубія: політолог розповів, кого не можна чіпати ні в якому разі
14.11.2017 08:46

Можна абсолютно спокійно прожити без двох третин комітетів, якщо не більше. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український політолог Олександр Палій.

Коментуючи заяву Андрія Парубія про необхідність ухвалення законопроекту щодо оптимізації роботи комітетів Верховної Ради та співвідношення предметів їх відання зі сферами діяльності міністерств шляхом скорочення сімох комітетів, наш співрозмовник зазначає наступне: «Це хороша пропозиція, тому що це додасть стрункості роботі парламенту. Крім того, комітети дуже часто створювались під конкретних людей, щоб коаліцію тримати і т.д., тобто з кар'єристськими цілями. Спростити все це, щоб документи йшли абсолютно логічно через міністерства і через парламентські комітети, — це значно полегшить роботу парламенту. Пропозиція Парубія дуже хороша».

За словами політолога, можна абсолютно спокійно прожити без двох третин комітетів, якщо не більше.

«Тим більше, це буде скорочення бюджетних витрат, хай невеличке, але тим не менше. Скорочувати або оптимізувати не можна міністерство бюджету, комітет по обороні, по охороні здоров'я і освіті», - додає Олександр Палій.

Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляв про необхідність ухвалення законопроекту щодо оптимізації роботи комітетів Верховної Ради та співвідношення предметів їх відання зі сферами діяльності міністерств.