Дмитро Корчинський до річниці Революції Гідності: Терор і розправа з ворогами ще попереду
21.11.2017 11:37

Революція Гідності стала моментом пробудження нації, яка весь час була у брежнєвському застої. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український політичний і громадський діяч, журналіст і телеведучий Дмитро Корчинський.

За словами нашого співрозмовника, українська нація нарешті прокинулась.

«Так, втрати звісно були, ми втратили Януковича, але це неістотний збиток. На жаль, революція була перервана інтервенцією і не була завершена. Але оскільки революція — це процес, а не одномоментний акт, то будемо сподіватися, що ми ще побачимо й репресії проти старого режиму, й знищення “вати”, й революційні війни, які дозволять нам відновити свою територіальну цілісність і помститися одвічному ворогу», - додає журналіст.

На думку нашого співрозмовника, це була чудова подія, яка матиме великі історичні наслідки.

«Влада, поза сумнівом, контрреволюційна і влада так собі. Але після кожної революції до керма приходить не дуже добре керівництво, все ж таки влада — це зажди трохи контрреволюція. Наприклад, французи були незадоволені тими людьми, які в результаті Великої Французької революції очолили країну. Потім було багато подій — і революційний терор і т.д., аж поки нарешті прийшов Наполеон, який всім сподобався. Те саме буває завжди. Все ж тільки почалося, ще ж не так багато років пройшло. Французька революція була у 1789 році, а терор вони влаштували тільки в 1793 році, тобто тільки через 4 роки почали по-справжньому знищувати ворогів революції», - констатує Корчинський.

«Будемо сподіватися, що й у нас ще усе попереду. Це такий тяговий процес, що говорити про наслідки революції ще рано. Коли Ден Сяо Піна спитали, як ви оцінюєте наслідки Французької революції, він сказав: “А коли вона була?” - “200 років тому”. - “Ну, тоді ще рано казати”», - резюмував наш співрозмовник.