Речі, які обов’язково потрібно зробити після сексу
22.11.2017 17:25

Щоб зберегти приємний післясмак після сексу і не нашкодити своєму здоров'ю, слід виконати ці п'ять речей.

Сходити в туалет

Сечовипускання після сексу від інфекцій не захистить, але допоможе частково позбутися від бактерій, які чекають свого часу, щоб проникнути в сечовипускальний канал і почати розмножуватися в сечовому міхурі.

У чоловіків уретра довше, бактерії їм не так страшні, але ця порада їх теж стосується, особливо якщо вони практикують перерваний статевий акт. Похід в туалет протягом години після сексу позбавить уретру від залишків сперми. Це важливо, якщо в планах другий захід. Але краще скористатися надійними засобами контрацепції.

Прийняти душ

Після сексу рекомендується протягом 15 хвилин прийняти душ, щоб очистити геніталії від лубриканта і попередити потрапляння бактерій в сечовипускальний канал, які є причиною розвитку інфекцій в сечовому міхурі.

Якщо немає душа, допоможуть вологі серветки або махровий рушник, змочений в гарячій воді. Потрібно обов'язково протерти руки і інтимні частини тіла.

Сюди ж відноситься гігієна секс-іграшок. Зрозуміло, що після сексу не хочеться думати про таку нудну справу, але пересильте себе і відразу помийте використані секс-девайси. Зробіть це і забудьте про них до наступного разу.

Випити склянку води

Після сексу, як і після хорошого тренування, організм часто зневоднений. Не полінуйтеся і випийте пару стаканів води, щоб наповнити тіло цілющою вологою.

Поговорити

Доведено, що після сексу чоловіки більше потребують відпочинку. Однак навіть після виснажливого секс-марафону потрібно постаратися знайти пару хвилин для розмови або будь-якого прояву ніжності, оскільки це важливо для зміцнення емоційної близькості і відносин.

Момент після оргазму ідеально підходить для компліменту. Не потрібно розпинатися і співати дифірамби. Досить сказати: «Мені так сподобалося, коли ти робив (ла)...» або «Ось це було просто приголомшливо».

Якщо говорити зовсім не хочеться, можна обійняти партнера, погладити по волоссю або зробити щось інше. Головне, щоб це був щирий рух, нехай і без слів.

Поїсти

Якщо людина виклалася на всі сто, вона зазвичай голодна. Але не біжіть на кухню відразу після оргазму. Після розмов і обіймів запропонуйте партнерові перекусити і з'їсти щось білкове або багате вітамінами. У бананах, наприклад, містяться ензими, вітамін В і рибофлавін, корисні для здоров'я.

Для перекусу також підходить їжа з корисними бактеріями, наприклад натуральний йогурт. Корисно також їсти після сексу насіння Чіа, які допоможуть заповнити запаси енергії.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.