Нардеп Павловський: Влада намагається замаскувати повзучу олігархічну контрреволюцію
22.11.2017 12:17

Закон, який надає постраждалим учасникам Революції пільги бійців АТО потрібен сьогодні українцям, аби тотальне розчарування не переважило в їх настрої. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів народный депутат фракции «Батькивщина» VI-VII созывов Андрій Павловський.

На думку нашого співрозмовника, цей закон відноситься до тих людей, які насправді постраждали, кого побили і хто в результаті цього став інвалідом, до тих родин, які втратили родичів, близьких — тих людей, які були вбиті на Майдані. Таких людей не так вже й багато.

«Для державного бюджету це буде не велике обтяження, якщо цих постраждалих людей прирівняють до інвалідів і учасників АТО. Безумовно, це в першу чергу політичне рішення, а потім вже і юридичне, і соціальне», - додає Павловський.

Народний депутат впевнений, що постраждалим українцям сьогодні в першу чергу потрібна увага. Особлива увага влади, суспільства, щоб вони не відчували, що про них забули, що вони постраждали, проливали кров, а потім це нікому не стало потрібно.

«В першу чергу треба створити таку атмосферу в суспільстві, в якій би вони відчували свою потрібність, що те, що вони робили, все це не пішло прахом», зауважує політичний діяч.

За словами народного депутата, кожному учаснику, навіть тим, хто не постраждав, а хто співчував, допомагав, потрібне відчуття того, що ця справа не забута, що обіцянки, які давались з трибуни Майдану, не залишились обіцянками.

«Ми повинні показати, що ми якось рухаємось хоча б в напрямку тих цілей, які проголошувались на Майдані, а не в протилежному, тому що зараз на 4-й рік після Майдану в суспільстві тотальне розчарування. Люди бачать якраз протилежні наслідки, і що фактично після Майдану почалась тихенькою сапою повзуча олігархічна контрреволюція. Що всі ці порядки, які були за Януковича, повернулись, що президент, замість того, щоб займатися розвитком України, більше надає перевагу тому, що посилює його бізнес, і т.д.», - констатує Павловський.

На думку нашого співрозмовника все це від людей не сховаєш, вони все це бачать, і тому в суспільстві є певне розчарування.

«Якщо це можна назвати святом, то ці дні Майдану люди з таким смутком, з таким тягарем на душі зустрічають, тому що сподівання, надії, які були, вони не виправдались, а, на жаль, перетворилися в протилежні речі», - резюмував депутат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що президент Порошенко підписав закон, який надає постраждалим учасникам Революції пільги бійців АТО