ТОП продуктів, які підробляють найчастіше
26.11.2017 11:33

Серед найбільш підробних продуктів є як кисломолочна, так й рибна продукції.

Так, на першому місці в рейтингу підроблених продуктів виявився мед. Його натуральність можна за допомогою декількох способів: підроблений мед має присмак паленого цукру, його рекомендують зберігати в холодильнику.

Найбільш простим способом визначити підробність меду можна просто залишивши банку на певний час. Натуральний мед кристалізується, в той час як штучний буде зберігати «товарний вигляд».

На другому місці – сметана. При покупці потрібно уважно дивитися на склад – якщо там вказано «сметанний продукт», знайте – при виготовленні продукту використовувалися рослинні жири, а молочний білок замінили соєвим.

Найпростішим способом перевірки буде опустити ложку сметани в окріп. Справжній продукт повністю розчинитися, а підроблений – осяде на дно.

Також люблять підробляти молоко. Недобросовісні виробники, в гонитві за прибутком, можуть розбавити його пальмовою олією, меламіном, а також содою або крохмалем. Єдиним способом не попастися є придбання продукту тільки у перевірених продавців.

Не меншою популярністю користується і червона риба. На її підробці люди наживають цілі статки. З метою фальсифікації продукту, підприємці можуть фарбувати її або робити з водоростей.

Справжня ікра має гіркуватий присмак і лопається при натисканні, а підробка – просто розмазується. Більш того, справжня ікра має круглу форму, а рідини в банці повинно бути небагато.