Вчені з'ясували, який алкоголь змушує плакати, а який – буянити
29.11.2017 09:58

Вчені з Національної служби охорони здоров'я Великобританії в Кардіффі довели, що алкоголь дійсно по-різному впливає на настрій людини. Для цього було проведено наймасштабніше дослідження в цій сфері, в якому взяли участь близько 30 тисяч осіб у віці від 18 до 34 років. Результати опубліковані в науковому журналі BMJ Open.

У респондентів дізналися, як на них впливають біле і червоне вино, пиво та інші алкогольні напої. В результаті опитування з'ясувалося, що, зокрема, джин робить людей більш чутливими, а горілка, навпаки, агресивними.

Приблизно третина любителів горілки, джина і рому відчували агресію і бажання вплутуватися в різні бійки. При цьому лише 5-8% прихильників вина, пива та інших легких напоїв ставали жертвами нападів люті.

Професор Марк Беллис каже: «Вся багатовікова історія існування рому, горілки, джина і інших міцних напоїв просякнута насильством. Це глобальне дослідження показує, що навіть сьогодні вживання цих напоїв частіше штовхає людину на агресію, ніж інші типи алкоголю».

При цьому люди, які вважали за краще червоні вина і різні сорти пива, зізналися, що ці види алкоголю викликали у них відчуття розслаблення і втоми. Ті, хто віддає перевагу напоям міцнішим, розповіли, що стають після них немов "зарядженими" і відчувають себе більш привабливими для представників протилежної статі.

Самим "беземоційним" напоєм виявилося біле вино: воно або викликало змішані почуття у респондентів, або ж його вживання не приводило до появи будь-яких позитивних або негативних емоцій.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.