Експерт Гонський розповів, чому й досі в європейському суспільстві не визнали Голодомор геноцидом українського народу.
28.11.2017 13:50

Ми ж розуміємо, що це питання, на жаль, як і багато інших, є не стільки проблемою моралі, пам'яті і життя 16 млн людей, а скільки політизованим дійством. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів політичний експерт Володимир Гонський.

На думку нашого співрозмовника, та країна, яка намагається максимально політизувати це питання, розуміючи свою головну вину за цей жах, вона має достатньо впливів — політичних, медійних, фінансових, щоб максимально стопорити процес.

«Можливо, по-друге, що наші зовнішні політичні чинники зараз більш зосереджені на питаннях війни і менше енергії вкладають в визнання Голодомору актом геноциду тими країнами, які ще й досі не прийняли. Мабуть, так воно і є. Суб'єктивний фактор як тих, хто бореться «за», так і тих, хто бореться «проти», має величезне значення. Там, де є особистості в політиці, вони досягають результатів. Там, де люди тільки гроші відпрацьовують, і таких на жаль багато, як і свідоцтв щодо “п'ятої” агентури, там маємо те, що маємо», - зазначає експерт.

Гонський вважає, що не звертаючи ні на що ми маємо робити своє.

«Рано чи пізно правда переможе, нам просто треба діяти більш активно. Тим більше ви знаєте, які країни всіляко шельмують Україною з точки зору національної пам'яті в інших питаннях. Можливо, це і є причиною сповільнення Україною цього шляху. Я публікував певні речі про голодомор, і вони масово розійшлись. Треба це кожному робити на своєму місці», - резюмував наш співрозмовець.

Нагадаємо, інтернет-видання PolitekA повідомляло про те, що 25 листопада українці разом з усім світом вшановували пам'ять жертв Голодомору 1932-33 років