Євген Магда поділився міркуванням щодо роботи Волкера, чи не перегинає він палицю?
29.11.2017 08:02

Насправді позиція Волкера у питанні надання особистого статусу Донбасу прагматична, тому що його завдання — добитися врегулювання конфлікту в Україні. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів кандидат політичних наук, політичний експерт, журналіст Євген Магда.

Коментуючи останнє повідомлення ЗМІ стосовно того, що Волкер закликає Україну бути готовою надати особливий статус Донбасу і амністувати бойовиків, наш співрозмовник зазначає, що Державний департамент США поставив перед своїм спеціальним представником таке завдання.

«Тут треба розуміти, по-перше, параметри амністії і параметри особливого статусу Донбасу. Тобто незалежно від того, коли закінчаться бойові дії на Донбасі, а вони рано чи пізно завершаться, переважна частина учасників незаконних військових формувань українська влада буде амністувати», - додає політолог.

На думку нашого співрозмовника, у цьому випадку не варто забувати, що процедура амністії передбачає проведення судових дій, коли людина визнає свою провину, а вже потім може бути амністована.

«Очікувати, що будуть засуджені всі абсолютно, не варто, але так само не варто сподіватися, що будуть амністовані люди, які вчинили злочини під час конфлікту на Донбасі. Тобто вбивць, насильників і тих, хто знущався над полоненими, амністувати не будуть. Тому ні у кого не повинно бути на цю тему ілюзій», - зазначає експерт.

Стосовно особливого статусу ОРДЛО, Магда вважає, що буде якийсь перехідний період для нормалізації ситуації, і його відповідно доведеться використати і втілити в життя.

Нагадаємо, інтернет-видання «Українські Новини» нещодавно опублікувало інтерв’ю зі спеціальним представителем США Куртом Волкером, в якому він чітко висловлює думку пре те, що Україна повинна бути готовою надати особливий статус Донбасу і амністувати бойовиків.