Фарион вважає легітимізацією окупованих територій введення дистанційного навчання для жителів Донбасу
29.11.2017 13:17

Введення дистанційного навчання чи інших пільг до вступу в українські ВУЗи для жителів Донбасу неприпустимі, бо це не що інше, як дія Порошенка проти Україні.Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповіла народний депутат України Ірина Фаріон.

Наша співрозмовниця до цього ставиться зовсім категорично: «Якщо територія окупована і ти на тій території живеш, то ти живеш із ворогом. А чого ти там живеш? Чи ти не мав шансу виїхати звідти? В чому справа? Четвертий рік йде війна. Невже не знаєш дороги на території, які не окуповані?».

«Це ніщо інше, як злучка з ворогом, з яким ми торгуємо, якого фінансуємо, котрому платимо пенсію, який жирує з нашого бюджету. То ми ще тепер і через Міністерство освіти будемо закидати туди гроші? Так це вже спосіб легітимізації окупованих території», - додає нардеп.

На думку нашої співрозмовниці, дистанційне навчання завжди програє стаціонарному. Це не є жодна форма освіти, особливо якщо вона перша.

«Зрозуміти можна намагання отримати другу освіту, але в жодному випадку не в окупованих територіях. З окупованими територіями може бути тільки одна розмова — повний блок. Абсолютне відрізання їх від живої артерії України. Усі мали вже зробити свій вибір. Ви зробили його на користь сепаратизму. Так у чому справа? Ви з моєї кишені бюджетника будете ще й вчитися? Я вважаю, що це просто елементи подальшої колонізації України», - зазначає Фаріон.

Наша співрозмовниця акцентує увагу на тому, що ця система спрощеного вступу втілюється вже останні три роки і це також є спосіб визнання й прийняття ворога. Це поступова, крок за кроком капітуляція.

«Відразу вони зробити це не могли. Очевидно, були якісь психологічні, чи інші стримування. Взагалі, все це є елементом Мінських домовленостей — поволі у підсвідомість і свідомість суспільства втілювати ідею прийняття цієї капітуляції. І здійснюється це через абсолютно системне і відверте капітулянтське міністерство, якім є Міністерство освіти», - зазначає нардеп.

«Це ще одна дія Порошенка проти України, саме із допомогою такого знаряддя від “Народного фронту”, як Гріневич. В жодному випадку люди з тих територій не повинні мати жодних пільг до вступу. Навпаки, їх треба дуже ретельно перевіряти, чи вони нам не забруднять атмосферу у вищих навчальних закладах. Та в першу чергу звертати увагу на те, як вони володіють державною мовою. У жодному випадку людина, яка не володіє державною мовою, не має вчитися у жодному виші України», - резюмує наша співрозмовниця.

Нагадаємо, раніше інтернет-видання "Багнет" повідомило про те, що МОН може ввести дистанційне навчання для жителів окупованих територій.